George Popescu era foarte cunoscut pentru colaborările sale cu Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, L’Express, Vice UK, Das Erste sau Arte tv. În presă, toți îl știau drept ”Poqe”. George a colaborat – în România – cu Vice, Documentaria, Esquire, DoR, Casa Jurnalistului, Men’s Health sau Scena9.
George Popescu a fotografiat, la ultimele sale materiale, și cu Gazeta Sporturilor, într-o serie de fotoreportaje realizate cu campioni naționali care se antrenau în condiții grele, precum canotorii de la Dăbuleni ori săritorii în apă de la București.
Citește și: DOLIU URIAȘ ÎN MUZICA ROMÂNEASCĂ! FLORIN CHILIAN, RĂPUS DE DURERE
În 2016, fotografiile lui George Popescu au apărut pe CNN după ce fotoreporterul român a călătorit, timp de 40 de ore, cu un tren întro zonă periculoasă și izolată din Mauritania.
George Popescu s-a stins în această seară la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 39 de ani.
.„George Popescu, Poqe, prietenul nostru fantastic şi un fotograf minunat, a scăpat de durere în seara asta, după o săptămână de chinuri şi un an în care s-a bătut cu un cancer încăpăţânat. Mulţumim tuturor pentru ajutor şi gânduri“, a transmis jurnalistul Ştefan Mako, unul dintre cei mai buni prieteni ai fotoreporterului.
Despre propria persoană vorbea cu umor, dar recunoștea că e tot mai greu să găsească loc pentru fotografiile sale în presa din România.
„M-am născut în 1980, am vorbit la 4 ani, am citit la 5 şi am fumat la 6. Mi-am petrecut copilăria în Argeş, la câţiva kilometri de Siliştea Gumeşti a lui Marin Preda. Din păcate, nu mi-a plăcut instituţia Şcoală, iar cu matematica am stat dezastruos. Am făcut o facultate obscură şi, pe la 18-19 ani, habar nu aveam ce voi face cu viaţa mea. Am avut noroc cu apariţia internetului, când m-am apucat să învăţ un lucru care mi-a plăcut: grafică web. Uşor, uşor, am trecut însă la fotografie, păstrându-mi «meseria de bază», pentru a mă putea întreţine. De obicei, fotografiez pe banii mei sau pe bani destul de puţini primiţi de la publicaţii, care îmi acoperă cheltuielile de deplasare. Cam de un an sunt membru N-Ost, o agenţie de presă din Berlin, care acoperă Europa de Est. Am devenit fotojurnalist cu acte în regulă, nu mai e o activitate pe care să o fac doar de plăcere. Mai public pe ici, pe colo în România, dar, din păcate, revistele unde merită să publici le numeri pe degetele de la o mână”, mărturisea George Popescu pentru publicaţia totb.ro.
Citește și: POETUL ION BRAD A MURIT MIERCURI, LA VÂRSTA DE 89 DE ANI